Bevestigen van hoge plinten

Tegenwoordig wordt er steeds meer gekozen voor hoge plinten tegen de muur. Dit maakt het plaatje in combinatie met de vloer helemaal compleet! Maar waarom kiest men tegenwoordig zo veel voor hoge plinten en welke maat moet ik dan kiezen? Dit zijn vragen die wij vaak horen. En vaak wil men ook nog een korte uitleg over het plaatsen van hoge muurplinten en hoe deze in verstek gezaagd moeten worden. Daarom hebben wij deze blog geschreven, om u alles tot in de puntjes toe te lichten!

 

Waarom hoge plinten?

Een plint maakt uw vloer compleet en beschermt uw vloer tegen beschadigingen en eventueel ophopend vuil. Daarnaast wordt de kier tussen de muur en de vloer opgevuld. Hoge plinten zorgen voor een klassieke uitstraling en trekken de aandacht in uw interieur.

Bij Bebo zijn hoge plinten beschikbaar in diverse hoogtes, namelijk 6 cm, 8 cm en 12 cm. De plinten zijn gemaakt van MDF en zijn wit gegrond, waardoor ze eventueel nog een ander kleurtje kunnen krijgen. In de meeste huishoudens kiest men een hoge plint tussen de 8 cm tot 12 cm. Het is hierbij belangrijk om te kijken naar de hoogte van het plafond en de grootte van de woonkamer. Vaak hoort u: ‘Des te hoger het plafond, des te hoger de plinten.’

Benodigdheden voor het plaatsen van hoge plinten

Voor het plaatsen van hoge plinten, bent u de volgende artikelen nodig:

  1. MDF-plint (maat naar keuze – 6/8/12)
  2. High-tack Kit
  3. Kitspuit
  4. Rolmaat
  5. Winkelhaak
  6. Potlood
  7. Verstekbak of afkortzaag

 

Hoge plinten op maat zagen en in verstek zagen

Allereerst is het van belang om de plinten op maat te zagen. Hierbij is het ook belangrijk om de plinten in de hoeken in verstek te zagen. Bij rechte muren met de hoeken naar binnen worden de plinten in een hoek van 45 graden naar buiten gezaagd. Bij hoeken naar buiten, worden de plinten in een hoek van 45 graden naar binnen gezaagd. Het zagen kan met behulp van een afkortzaag of een verstekbak.

Indien de muur niet recht is en geen hoek van 90 graden heeft, moet de verstekhoek eerst gemeten worden met een winkelhaak. Deze hoek kan vervolgens overgetekend worden op de hoge plint met een potlood. Met behulp van de verstekbak of een afkortzaag kan het afgetekende stuk eraf gezaagd worden. Vervolgens kan dit bevestigd worden aan de muur volgens het plan.

 

Het plaatsen van de hoge plinten

Zodra alles op maat gezaagd is, kan het plaatsen beginnen. Hierbij is het van belang dat de muur en de plinten droog en stofvrij zijn. Breng de High-tack Kit aan op de achterkant van de MDF-plint. Dit kan gedaan worden door om de 15 cm een dot kit aan te brengen. Vervolgens kan de plint tegen de muur bevestigd worden. Wacht hier niet te lang mee, aangezien kit uithardt en niet altijd flexibel blijft.

Zo, de plinten zijn geplaatst! Dit was het laatste zetje wat nodig was op uw vloer compleet te maken. Bent u hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste plinten? Dan helpen we u graag! Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Volg onze nieuwtjes ook op Instagram!
Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 1849408631879089