De 5 verschillen tussen PVC en laminaat

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe vloer, is het vast in u opgekomen. Ga ik voor een laminaatvloer of een PVC vloer? En wat zijn nou precies de verschillen? In deze blog zullen we de 5 verschillen tussen een PVC vloer en een laminaatvloer uitleggen, zodat u makkelijker een keuze kunt maken in de gewenste vloer.

Materiaal

Ten eerste zijn deze vloeren gemaakt uit verschillende materialen. PVC is gemaakt van een soort kunststof. Het bestaat uit PolyVinylChloride, de afkorting hiervoor is tevens PVC. Dit materiaal is dun, soepel en makkelijk te bewerken. PVC komt vaak in twee soorten: click PVC en plak PVC. Het is hetzelfde materiaal, alleen click PVC heeft een extra tussenlaag. Hierdoor is het minder flexibel dan plak PVC vloeren.

Laminaat daarentegen bestaat uit diverse materialen die op HDF geperst zijn. HDF staat voor High-density Fibreboard, of terwijl een hard samengeperste houtvezel plaat. Laminaat bestaat dus uit samengeperste lagen, waardoor het dikker is dan PVC. Laminaat kan door het materiaal alleen zwevend gelegd worden.

Contactgeluid

Het getik van schoenen met hakken op de vloer, u kent het vast wel. Is dit bij beide vloeren even erg? Het antwoord hierop is nee. Een PVC vloer kan het contactgeluid meer dempen dan een laminaatvloer. Laminaatvloeren kunnen niet verlijmd worden, waardoor er een kleine ruimte ontstaat tussen de ondervloer en het laminaat. Dit kan contactgeluid veroorzaken. PVC vloeren zijn van dunner materiaal gemaakt, waardoor het contactgeluid al minder is. Daarnaast is er ook de mogelijkheid tot het verlijmen van een PVC vloer. Dit zorgt voor nog minder tot geen contactgeluid. Tegenwoordig zijn er mogelijkheden om dit ook goed te reduceren bij laminaatvloeren. We beschikken over diverse ondervloeren die het contactgeluid minimaliseren.

Prijs

Dan zit er natuurlijk nog een verschil tussen de prijs van laminaat en PVC. De prijs hoeft elkaar tegenwoordig niet meer heel veel te doen. Over het algemeen kan gezegd worden dat laminaat goedkoper is dan PVC. Bij Bebo kunt u al laminaat verkrijgen v.a. €0,48 p/m² en PVC v.a. €1,98 p/m². Daarnaast zit er een verschil in prijsklasse tussen plak PVC en klik PVC. Plak PVC is goedkoper dan klik PVC, maar het laten monteren van plak PVC is daarentegen wel weer duurder.

Warmte- en waterbestendigheid

Als u een vloer wil leggen over de vloerverwarming, is het ook belangrijk om te weten welke vloer hier het beste geleid. In principe kunnen beide vloeren gelegd worden op vloerverwarming. Wel geleid een PVC vloer de warmte van de vloerverwarming beter dan een laminaatvloer. Aangezien laminaat uit hout bestaat, is dit niet de beste geleider. Daarnaast is er ook een verschil in waterbestendigheid. Laminaat is gevoeliger voor water dan PVC. PVC is gemaakt van materiaal dat tegen water kan. Mocht u toch voor een laminaatvloer willen gaan die bestand is tegen water, dan kunt u kiezen voor een van onze waterbestendige laminaatvloeren. Deze zijn 100% watervast, maar wel iets duurder dan een normale laminaatvloer.

Duurzaamheid

Beide vloeren zijn bestand tegen krassen. Een laminaatvloer heeft een harde anti-kras laag, waardoor deze krasbestendig is. Een PVC vloer daarentegen heeft een sterke toplaag, met daarboven op een extra PU-coating. Door deze extra coating, is de PVC vloer nóg krasbestendiger. Daarnaast kan een eventuele kras bij een PVC vloer makkelijker weggewerkt worden dan bij een laminaatvloer.

Mocht u na het lezen van deze blog eruit zijn of u voor een PVC vloer of een laminaatvloer wilt gaan, dan bent u van harte welkom in onze showroom! Hier kunt u onze uitgebreide collectie vloeren bekijken. Onze vloerenspecialisten staan klaar om u te adviseren.

Volg onze nieuwtjes ook op Instagram!
𝐏𝐎𝐒𝐈𝐓𝐈𝐄𝐕𝐄 𝐑𝐄𝐕𝐈𝐄𝐖😍

We worden bij Bebo heel erg blij van positieve reviews. 
Zo ook van de review van deze gezellige klanten, bedankt! 👇 

~⭐⭐⭐⭐⭐~
𝐏𝐎𝐒𝐈𝐓𝐈𝐄𝐕𝐄 𝐑𝐄𝐕𝐈𝐄𝐖😍 We worden bij Bebo heel erg blij van positieve reviews. Zo ook van de review van deze gezellige klanten, bedankt! 👇 ~⭐⭐⭐⭐⭐~ "Niet overdreven één van de fijnste winkelervaringen tot nu toe. De verkoper heeft ons super geholpen en meegedacht. Wij proosten met de rode wijn die ons geschonken is door Bebo, op de pvc vloer van Bebo!" Wil jij ook je droomvloer scoren net als deze klanten? Bezoek dan vandaag onze showroom! 💪 📍 Showroom Bebo Vloeren: Handelsweg 6, 7671 DB te Vriezenveen. 📞 0546-566-127 🌐 www.bebovloeren.nl 𝐃𝐞𝐳𝐞 𝐰𝐞𝐞𝐤 𝐟𝐚𝐛𝐫𝐢𝐞𝐤𝐬𝐥𝐞𝐞𝐠𝐯𝐞𝐫𝐤𝐨𝐨𝐩 𝐛𝐢𝐣 𝐁𝐞𝐛𝐨. 𝐎𝐧𝐭𝐝𝐞𝐤 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐟𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐯𝐥𝐨𝐞𝐫 𝐛𝐢𝐣 𝐨𝐧𝐳𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐮𝐥𝐢𝐞𝐫𝐞 𝐠𝐫𝐨𝐨𝐭𝐡𝐚𝐧𝐝𝐞𝐥 - 𝐏𝐕𝐂, 𝐡𝐨𝐮𝐭, 𝐥𝐚𝐦𝐢𝐧𝐚𝐚𝐭, 𝐭𝐞𝐠𝐞𝐥𝐬, 𝐭𝐫𝐚𝐩𝐫𝐞𝐧𝐨𝐯𝐚𝐭𝐢𝐞, 𝐯𝐢𝐬𝐠𝐫𝐚𝐚𝐭 𝐞𝐧 𝐦𝐞𝐞𝐫! #interieur #interieurinspiratie #vloer #interior #interieurstyling #pvc #laminaat #interiordesign #wonen #visgraatvloer #wooninspiratie #pvcvloer #inspiratie #binnenkijken #parket #laminaatvloer #pvcvloeren #houtenvloer #design #vloerenspecialist #huis #raamdecoratie #interieuradvies #gordijnen #tapijt #floor #vloerinspiratie #visgraat #verbouwen