Houten visgraatvloer kopen? Dit zijn de opties!

Houten visgraatvloer kopen? Dit zijn de opties!

Op zoek naar een houten visgraatvloer? Dan ben je bij Bebo Vloeren in Vriezenveen zeker aan het goede adres! Er zijn verschillende mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Zo hebben we massief houten visgraatvloeren, maar ook lamelparket in het visgraatpatroon. De eigenschappen van de vloeren verschillen. Het ligt dus aan je persoonlijke voorkeur welke soort houten visgraatvloer het beste bij je past. In deze blog gaan we dieper in op de opties en de bijhorende eigenschappen, zodat je goed kunt beslissen welke vloer het beste bij je past. Uiteraard kun je altijd langskomen in de showroom, dan helpen onze visgraatspecialisten je bij het uitzoeken van een vloer!

Opties houten visgraatvloer

Houten visgraatvloeren zijn heel mooi en er is dan ook van alles mogelijk. Denk aan de afmetingen en de samenstelling van de planken. Uiteraard heeft de houtsoort ook een grote invloed op de uitstraling van je vloer. En wil je de vloer combineren met vloerverwarming? Dan wordt de manier van leggen nog weer anders. Eén van de eerste keuzes die je moet maken met betrekking tot de visgraatvloer, is: ga je voor eiken lamelparket of voor een massief houten visgraatvloer? De massief houten visgraatvloer wordt vaak traditioneel gelegd (tapis) als je deze wil combineren met vloerverwarming. Lamelparket bestaat uit kruislings verlijmd hout en heeft als voordeel dat deze vloer nauwelijks kan werken, maar het nadeel is dat deze vloer niet geschuurd kan worden. Dat is wel weer het grote voordeel van massief hout.

Massief of lamel?

De keuze tussen massief en lamel is voor sommigen niet zo moeilijk, maar hoe weet je of je de juiste keuze maakt? Zoals gezegd is lamelparket goed te combineren met vloerverwarming, maar als de massief houten vloer wordt verlijmd en verspijkerd is het ook prima te doen met vloerverwarming. Lamelparket is vaak iets zachter geprijsd dan massief hout. Ook kost het leggen van massief hout iets meer tijd. Vaak worden de vloeren gelegd door onze legservice, waardoor je er zelf geen werk mee hebt. Of het dan iets meer of minder tijd kost, maakt mensen vaak niet uit. Lamelparket kan je bij een beschadiging niet opschuren, omdat de toplaag bestaat uit enkele millimeters hout. Massief hout kan je vaak opschuren, de vloer is dan weer als nieuw. Houten vloeren gaan vele tientallen jaren mee.

Welke kleur hout past bij jouw interieur en smaak?

Naast bovengenoemde opties heb je ook nog keuze uit verschillende afmetingen van de planken, waardoor je een heel ander effect krijgt. Een grote ruimte is gebaat bij grotere afmetingen van de planken, om een nog ruimer effect te creëren. Om diezelfde reden heeft een hele lichte of hele donkere vloer ook een ruimtelijk effect. In een kleine ruimte komen kleinere plankjes goed tot hun recht. En dan heb je verder nog de keuze uit noestarm (geen noesten en kwasten), 1-bis (kleine noesten en kwasten) of rustiek (veel en grote noesten en kwasten). Het is dus veelal vooral een kwestie van smaak!

Kom naar de showroom en kies jouw houten visgraatvloer uit!

In onze showroom in Vriezenveen kan je alle visgraatvloeren bekijken die we tentoongesteld hebben. Onze visgraatspecialisten staan voor je klaar om je te helpen met het uitkiezen van de perfecte vloer. Geef al je wensen en eisen door, dan vinden wij jouw droomvloer voor je. En hebben we de juiste kleur of maat niet op voorraad? Dan maken we die gewoon! Geen enkel probleem. In de showroom hebben we koffie en thee voor je klaarstaan, samen met een vers belegd broodje. Zin in een warm soepje? Ook dat kan. Uiteraard gratis en voor niets. Onder het genot van een drankje en hapje bekijk je zelfstandig of met hulp van onze specialisten de visgraatvloeren. Hopelijk verwelkomen we je gauw in de showroom!

Volg onze nieuwtjes ook op Instagram!
Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 1849408631879089