Houten visgraatvloer van Kim Kötter & Jaap Reesema

Houten visgraatvloer van Kim Kötter & Jaap Reesema

Een poosje geleden hebben we een vloer gelegd op een wel héle leuke locatie, namelijk in het huis van Kim Kötter en Jaap Reesema! Zij werden verliefd op één van onze massief houten visgraatvloeren. Na een gezellig bezoekje aan onze groothandel in Vriezenveen hebben zij een prachtige, naturel houten visgraatvloer uitgezocht. In deze blog lees je meer over hun vloer!

Houten visgraatvloer Kim Kötter

Deze prachtige visgraatvloer is tapis gelegd. Dat houdt in dat er eerst een tussenvloer is geplaatst van mozaïek houten stukjes. Dit is noodzakelijk wanneer je een houten vloer wil combineren met vloerverwarming. Dat was de wens van Kim en Jaap, dus de tapis legwijze is ook hier toegepast. De tussenvloer wordt verlijmd aan de ondergrond. Vervolgens wordt de houten vloer in het visgraatpatroon als een soort tapijt (tapis) over de tussenvloer gelegd. Daar komt ook de naam ‘tapis’ vandaan.

Houten visgraatvloer van Kim Kötter & Jaap Reesema

Verlijmd en verspijkerd

De houten visgraatvloer van Kim Kötter is vervolgens verlijmd en verspijkerd aan de tussenvloer. Hierdoor krijgt werking geen kans. Hout leeft en kan gaan werken onder invloed van temperatuurschommelingen en wisselingen in de luchtvochtigheid. Met vloerverwarming gaat dat natuurlijk geheid gebeuren. Dankzij de tussenvloer en het verlijmen en het verspijkeren van de vloer kan dit gelukkig niet gebeuren. Het is mogelijk om de spijkergaatjes open te laten, maar standaard wordt de houten vloer na het leggen geschuurd, waardoor je de spijkergaatjes niet meer ziet. Daarna wordt de vloer geolied. In dit geval hebben ze gekozen voor een kleurolie. De vloer van Jaap en Kim is gerookt en verouderd. We leggen hieronder uit wat dat inhoudt!

Vloer laten roken en verouderen

De vloer heeft een speciale behandeling gehad. Hun eiken visgraatvloer is verouderd en daarna gerookt. Bij het verouderingsproces gaan de planken stuk voor stuk een grote trommel in. In het eerste deel worden de planken licht geschuurd. In het volgende deel van de trommel worden de planken verouderd door middel van steentjes en gruis. Hierdoor ontstaan er piepkleine putjes en gaatjes waardoor er een geleefde look ontstaat. Vervolgens komt het rookgedeelte, waarin het hout kan worden gerookt. Dit is optioneel, Kim en Jaap hebben hier wel voor gekozen. Zij hebben de vloer enkel laten roken. Je kunt ook voor een dubbel gerookte vloer kiezen of zelfs nog vaker gerookt. In het laatste deel van de trommel wordt er nog een kleurolie en een afwerkolie toegepast. De kleurolie is natuurlijk optioneel. Kim en Jaap kozen voor kleurolie ‘Sylvia’.

Wil je nou ook zo’n mooie vloer? Kom naar de showroom, dan laten we je alle opties zien!

De foto’s in deze blog zijn gemaakt door Lisette Lubbers.
Volg onze nieuwtjes ook op Instagram!
𝐏𝐎𝐒𝐈𝐓𝐈𝐄𝐕𝐄 𝐑𝐄𝐕𝐈𝐄𝐖😍

We worden bij Bebo heel erg blij van positieve reviews. 
Zo ook van de review van deze gezellige klanten, bedankt! 👇 

~⭐⭐⭐⭐⭐~
𝐏𝐎𝐒𝐈𝐓𝐈𝐄𝐕𝐄 𝐑𝐄𝐕𝐈𝐄𝐖😍 We worden bij Bebo heel erg blij van positieve reviews. Zo ook van de review van deze gezellige klanten, bedankt! 👇 ~⭐⭐⭐⭐⭐~ "Niet overdreven één van de fijnste winkelervaringen tot nu toe. De verkoper heeft ons super geholpen en meegedacht. Wij proosten met de rode wijn die ons geschonken is door Bebo, op de pvc vloer van Bebo!" Wil jij ook je droomvloer scoren net als deze klanten? Bezoek dan vandaag onze showroom! 💪 📍 Showroom Bebo Vloeren: Handelsweg 6, 7671 DB te Vriezenveen. 📞 0546-566-127 🌐 www.bebovloeren.nl 𝐃𝐞𝐳𝐞 𝐰𝐞𝐞𝐤 𝐟𝐚𝐛𝐫𝐢𝐞𝐤𝐬𝐥𝐞𝐞𝐠𝐯𝐞𝐫𝐤𝐨𝐨𝐩 𝐛𝐢𝐣 𝐁𝐞𝐛𝐨. 𝐎𝐧𝐭𝐝𝐞𝐤 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐟𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐯𝐥𝐨𝐞𝐫 𝐛𝐢𝐣 𝐨𝐧𝐳𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐮𝐥𝐢𝐞𝐫𝐞 𝐠𝐫𝐨𝐨𝐭𝐡𝐚𝐧𝐝𝐞𝐥 - 𝐏𝐕𝐂, 𝐡𝐨𝐮𝐭, 𝐥𝐚𝐦𝐢𝐧𝐚𝐚𝐭, 𝐭𝐞𝐠𝐞𝐥𝐬, 𝐭𝐫𝐚𝐩𝐫𝐞𝐧𝐨𝐯𝐚𝐭𝐢𝐞, 𝐯𝐢𝐬𝐠𝐫𝐚𝐚𝐭 𝐞𝐧 𝐦𝐞𝐞𝐫! #interieur #interieurinspiratie #vloer #interior #interieurstyling #pvc #laminaat #interiordesign #wonen #visgraatvloer #wooninspiratie #pvcvloer #inspiratie #binnenkijken #parket #laminaatvloer #pvcvloeren #houtenvloer #design #vloerenspecialist #huis #raamdecoratie #interieuradvies #gordijnen #tapijt #floor #vloerinspiratie #visgraat #verbouwen