Klik PVC visgraat zelf leggen

Een klik PVC vloer leggen is over het algemeen goed zelf te doen! Alleen nu bestaat er ook een klik PVC visgraat vloeren. Een grote kans is dat u deze vloeren nog nooit zelf heeft gelegd. Vandaar dat wij u vandaag uitleggen waar u op moet letten en wat u nodig heeft bij het leggen van zo’n vloer!

Benodigdheden

Nadat de visgraat vloer binnen is moet u alleen nog een paar gereedschappen hebben om de vloer te kunnen leggen! De meeste benodigdheden bij het leggen van een klik PVC visgraat vloer is de PVC leg set. In deze leg set zit het volgende:

  • Afstand houders: Deze kunt u tegen de muur plaatsen om precies een halve centimeter afstand te houden tussen de vloer en de muur. Dit heeft er mee te maken dat de vloer eventueel nog iets kan werken.
  • Hielijzer: Deze kunt u gebruiken om de planken bij de muur nog een laatste zetje kan geven om in de klikverbinding te klikken.
  • Profielmal: Dit apparaat kunt u gebruiken om uw deurkozijnen mee uit te meten.
  • Potlood: De afmetingen van de profielmal kunt u op de plank uittekenen met een potlood. Daarna snijdt u de plank op maat.
  • Rubberen hamer: De rubberen hamer kunt u gebruiken om de planken goed in hun klikverbinding te tikken.
  • Aanslagblokje: Met het aanslagblokje kunt u de planken goed in de klikverbinding klikken. Ook kunt u het aanslagblokje gebruiken om tussen de rubberen hamer en klikverbinding te houden zodat de vloer kan worden aangeslagen zonder beschadigd te worden.
  • Stanley mes: Deze kunt u gebruiken om de PVC visgraat planken op maat te snijden.

 

Het leggen van klik PVC visgraat

Bij het leggen van een klik PVC visgraat vloer is het belangrijk om op de volgende punten te letten. Begin altijd in de hoek van de ruimte! Omdat de vloer bestaat uit linker en rechter planken kunt u alleen maar van links naar rechts en naar voren werken. Dit betekent dat wanneer u in het midden van de ruimte begint, u niet meer achteruit kan werken. De reden hiervan is dat de klikverbindingen niet op elkaar aansluiten als er achteruit wordt gewerkt.

Verder zijn de linker en rechter planken gemakkelijk in elkaar te klikken en kunt u met het Stanley mes de planken gemakkelijk op maat zagen.

 

Klik PVC visgraat acclimatiseren

Tenslotte is het goed om het PVC even te laten acclimatiseren voordat u de vloer gaat leggen. 48 uur voor het leggen van de vloer moeten de verpakkingen in de ruimte komen te liggen waar de vloer geplaatst gaat worden.

 

Contact

Heeft u nog vragen over het leggen van een klik PVC visgraat vloer? Neem dan contact met ons op of kom langs in de showroom! We staan u graag te woord.

Volg onze nieuwtjes ook op Instagram!
Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 1849408631879089