Klik-PVC zelf leggen | Stap voor stap

Actie klik-PVC

Klik-PVC is praktisch, duurzaam en ziet er mooi uit. Tegenwoordig is het ook heel betaalbaar! Wil je ook graag een PVC-vloer in huis? En ga je deze zelf leggen? In deze blog vertellen we hoe jij klik-PVC zelf kunt leggen stap voor stap.

Klik-PVC zelf leggen stap voor stap

Het is belangrijk om te weten dat je niet direct kunt beginnen met leggen zodra je de vloer binnen hebt. Klik-PVC heeft namelijk 48 uur nodig om te acclimatiseren. Heb je vloerverwarming? Zet deze dan ook 48 uur van tevoren uit. Deze mag 48 uur na het leggen van de vloer weer ingeschakeld worden. Als je voor rechte planken gaat, is het eindresultaat het mooiste als je de stroken ten minste 15 centimeter van elkaar laat verspringen. Je kunt ook kiezen voor visgraat-PVC, daarbij zit de klikverbinding net iets anders in elkaar dan bij rechte planken. Anders krijg je natuurlijk niet dat mooie effect van het visgraatpatroon. Maar geen zorgen, op elke verpakking staat een instructie. En anders kan je altijd contact opnemen met ons, we helpen je graag! Onze legservice met vakkundige stoffeerders staan ook altijd voor je klaar.

Is egaliseren nodig?

Een PVC-vloer is heel dun van zichzelf, zelfs met het kliksysteem erin. Het is daarbij belangrijk dat de ondergrond voldoende vlak is. Zitten er gaten, bobbels, putjes of glooiingen in het vloeroppervlak, dan ga je dat heel snel terugzien in de vloer zelf. Voor je begint met leggen is het dus belangrijk dat de ondergrond egaal, maar ook schoon is, zodat er geen steentjes of gruis ligt. Egaliseren is nodig wanneer je oneffenheden groter dan 2 millimeter hebt. Kleinere oneffenheden kunnen opgevangen worden door de ondervloer.

Benodigdheden voor het leggen

Als je klik-PVC stap voor stap zelf wil leggen, dan is het handig om je goed voor te bereiden. De volgende voorwerpen komen zeker van pas:

  • Meetlat of rolmaat
  • Winkelhaak
  • Potlood
  • Slagijzer
  • Stanleymes of PVC-zaagje

En uiteraard de ondervloer en PVC-vloer die je hebt uitgekozen. Als de vloer is geacclimatiseerd en de ondergrond schoon en egaal is, dan kan het legwerk beginnen! Heb je rechte planken? Dan begin je in een hoek met leggen. Laat de stroken minimaal 15 centimeter met elkaar verspringen voor het mooiste effect. Heb je gekozen voor visgraat-PVC? Dan begin je in het midden van de ruimte. Meet wel goed uit of je het patroon recht ligt. Leg het patroon in de lengte van het huis of in de richting van de lichtval. Hierdoor lijkt de ruimte groter en/of langer.

Volg onze nieuwtjes ook op Instagram!
Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 1849408631879089