Professioneel je eigen vloer leggen

professioneel je eigen vloer leggen

professioneel je eigen vloer leggen

Denk je erover om plak PVC aan te schaffen en deze zelf te gaan leggen? Je hoeft geen pro te zijn om je vloer professioneel te leggen. Dat kan je namelijk heel goed doen met een zelfklevende ondervloer! De enige vereiste is dat de basisgrond (ondergrond) egaal en schoon is. De rest is een eitje! Hoe je jouw PVC-vloer kunt verlijmen op een zelfklevende ondervloer, leggen we hieronder uit.

Zelfklevende ondervloer voor verlijmbare PVC

In onze groothandel verkopen we een zelfklevende ondervloer, die speciaal is ontwikkeld voor het zelf leggen van plak PVC. Het werken met de ondervloer is zeer eenvoudig. De ondervloer bestaat uit een rol die je eenvoudig kunt uitrollen in stroken in de gehele ruimte. Met een stanleymes kun je de stroken op maat snijden. De ondervloer kun je direct in de hele ruimte toepassen. Het is niet erg als je erop loopt terwijl je de plak PVC legt. Wel is het belangrijk dat de basisvloer ofwel ondergrond al heel egaal is. De ondervloer vangt namelijk maar oneffenheden op tot 2 millimeter.

Plak PVC op zelfklevende ondervloer leggen

Als je de zelfklevende vloer in de ruimte hebt gelegd, kun je beginnen met het leggen van de plak PVC-vloer. Heb je gekozen voor een rechte plank/strook? Dan kun je het beste beginnen in een hoek van de ruimte. Vervolgens leg je de rest van de stroken. Aan het eind van de eerste baan en bij het begin van een nieuwe baan zorg je voor een mooi verloop, zodat er een realistisch vloerpatroon ontstaat.

Heb je gekozen voor een visgraatpatroon, dan volgt nu het moeilijkste deel: de hartlijn bepalen. De hartlijn geeft duidelijkheid bij het leggen van de vloer, omdat de lijn recht over de punten van de visgraat loopt. Voor de hartlijn wordt een deel van de ruimte gekozen waar de visgraatlijn het langste ononderbroken kan worden gelegd. Het leggen van de eerste V van de visgraatvloer vereist dus alle aandacht en nauwkeurigheid. Eenmaal gelegd heb je een mooie basis voor de rest van de vloer.

Toch legservice inschakelen?

Ondanks het feit dat je dankzij de zelfklevende ondervloer zelf professioneel je vloer kunt leggen, kan het zijn dat je het liever overlaat aan een erkende parketteur. Je kunt altijd gebruik maken van onze legservice. Wij leggen en leveren door heel Nederland en België. Wil je gebruik maken van de legservice? Neem dan contact met ons op.

Volg onze nieuwtjes ook op Instagram!
Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 1849408631879089