PVC-vloer schoonmaken, hoe doe ik dat?

PVC-vloer schoonmaken, hoe doe ik dat?

PVC-vloer schoonmaken, hoe doe ik dat?

Of je nu plak-PVC hebt, klik-PVC of visgraat PVC – aan schoonmaken ontkom je niet. Hoe maak je een PVC-vloer het beste schoon? Er bestaat zoiets als een speciale PVC-reiniger. Daarover vertellen we in dit blogje meer!

PVC-vloer schoonmaken

PVC-vloeren zijn tegen veel dingen bestand, maar zomaar schoonmaken met een sterke allesreiniger is niet aan te raden. Dit kan namelijk een waas of zeepresten of vlekken achterlaten. Maar hoe maak je dan een PVC-vloer goed schoon? Veel mensen weten dit niet, maar het kan zelfs zonder zeep!

PVC-vloer dweilen zonder zeep

PVC-vloer dweilen zonder zeep? Het kan! Het enige dat je nodig hebt is een emmer met lauwwarm water. Heet water kan de vloer aantasten op den duur. Zorg er wel voor dat de vloer eerst goed wordt gestofzuigd. Dit helpt enorm bij het dweilen!

Vieze of plakkerige PVC-vloer?

Is de vloer een beetje plakkerig of oogt het vies? Dan kun je een scheutje schoonmaakazijn gebruiken in het lauwwarme sopje. Schoonmaakazijn is een mild en veilig middel om je vloer mee schoon te maken.

Groene zeep of allesreiniger

Groene zeep klinkt misschien lieflijk en natuurlijk, toch is dit product niet geschikt voor PVC-vloeren. Ze maken de vloeren erg glad, er zit veel te veel zeep in. Ook kan groene zeep een waas of strepen achter laten en je vloer dof maken. Allesreiniger is eigenlijk hetzelfde verhaal: niet gebruiken.

PVC-vloer schoonmaken met speciale PVC-reiniger

Wil je helemaal safe zitten? Gebruik dan een speciale PVC-reiniger – hiermee kan je nooit verkeerd gaan. Je PVC-vloer schoonmaken met een speciale reiniger kan je zo vaak doen als je zelf wilt. Je hebt niet veel van de reiniger nodig, maar mocht je een keer een scheutje te veel in het water doen, dan is dat geen enkel probleem. Dit kan geen kwaad voor de vloer en zal ook geen strepen achterlaten. Het is speciaal ontwikkeld voor PVC-vloeren en dat kun je goed merken! Wel is een PVC-reiniger iets prijziger dan een normale allesreiniger. In ruil daarvoor gaat je PVC-vloer vele jaren langer mee. Da’s wel die paar centen waard, toch?

Volg onze nieuwtjes ook op Instagram!
Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 1849408631879089