PVC vloeren vs. houten vloeren

Er moet een nieuwe vloer komen, maar u twijfelt nog een beetje tussen een PVC vloer en een houten vloer. Dat komt dan perfect uit! In deze blog vertellen we u alles over de verschillen tussen PVC vloeren en houten vloeren.

Het verschil tussen PVC en hout

Het grootste verschil tussen PVC en hout is de opbouw van het product. PVC vloeren zijn gemaakt van verschillende lagen kunststof. Lamelparket is gemaakt van op elkaar verlijmde houten lagen en massief eiken vloeren bestaan uit één volledige laag hout.

Omdat een houten vloer bestaat uit een natuurlijke grondstof kan het enigszins uitzetten of inkrimpen. Een PVC vloer heeft deze eigenschap niet, dus is het niet gevoelig om te gaan werken.

Wat kan beter tegen water, PVC of hout?

Houten vloeren worden altijd behandeld met een olie, hierdoor kan de vloer water afstoten. Daarom is een houten vloer perfect om door het gehele huis te leggen! Door deze beschermlaag tegen vocht en vuil gaat een houten vloer wel zo’n 30 jaar mee.

Een PVC vloer is een waterbestendige vloer. Zo zijn PVC vloeren perfect om in vochtige ruimtes te leggen zoals een keuken!

Geluidsdemping

Over het algemeen is een houten vloer iets meer gehorig dan een PVC vloer. Dit is te merken in het contactgeluid met de vloer en het geluid wat de vloer naar beneden uitstoot. Een Klik PVC vloer mag daarom ook met de juiste ondervloer in appartementen worden gelegd.

Vloerverwarming: hout of PVC?

Wat is nou een betere combinatie met de vloerverwarming, een PVC vloer of een houten vloer? Omdat PVC relatief dun materiaal is, geleidt het de warmte van een vloerverwarming beter dan een houten vloer. Het rendement van een verlijmbare PVC vloer is optimaal: Dit materiaal is zo’n 3 millimeter dun en kan direct op de basisvloer worden verlijmd. Hierdoor hoeft de verwarming maar door een dunne laag heen te gaan.

Omdat een houten vloer dikker is, duurt het iets langer om de vloer op te warmen. Dit heeft zo ook zijn voordelen! Wanneer u de vloerverwarming uit zet, houdt het de warmte wel langer vast. Dit bespaart weer een heleboel energie!

Heeft u geen vloerverwarming? Dan is een houten vloer de perfecte keuze. Een houten vloer is isolerend. Dit betekent dat u in de winter geen last heeft van koude voeten: de vloer houdt u voeten warm!

Contact

Wilt u weten wat de beste vloer is in uw situatie? Kom dan langs in onze showroom! Dan leggen we u graag alles nog een keer uit. Tot dan!

Volg onze nieuwtjes ook op Instagram!
Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 1849408631879089