Snijverlies in de praktijk

Voor het leggen van een vloer zijn altijd wat extra vierkante meters nodig. Dit komt omdat u versneden stukken niet kunt hergebruiken. Daarom wordt er bij elke vloer een extra percentage berekend voor wat je nodig hebt. Hier leggen we uit wat snijverlies is en hoeveel snijverlies er per vloer nodig is.

Wat is snijverlies?

Snijdverlies is het extra aantal vierkante meters wat u nodig hebt om de vloer te leggen. Dit zorgt er voor dat je genoeg vierkante meters nodig hebt na het versnijden van alle planken. Rechte ruimtes hebben altijd net iets minder snijdverlies nodig dan in ruimtes met schuine muren. Maar hier hebben wij een strakke lijn in getrokken.

Snijverlies is niet alleen handig om genoeg vierkante meters te hebben, daarnaast zijn wat extra vierkante meters altijd handig om een beschadigde plank te vervangen. Zo heeft u altijd een troef achter de hand en kan je nog langer genieten van uw vloer.

 

Snijverlies bij rechte planken

Per vloer verschilt het hoe veel procent snijdverlies er in totaal nodig is. Bij vloeren met rechte planken zoals PVC, Parket, Laminaat en Tegels is er altijd 10% snijverlies nodig. Dit betekent dat als uw netto aantal vierkante meter 30 is, dat u in totaal 33 vierkante meter nodig hebt inclusief snijdverlies.

Heeft u veel schuine wanden in uw woning? Dan adviseren we u iets meer dan 10% snijdverlies aan te houden. Met 15% heeft u dan zeker genoeg vierkante meters in totaal.

 

Snijverlies bij patroon vloeren

Visgraat vloeren en Hongaarse punt vloeren worden ook wel patroon vloeren genoemd. Bij deze vloeren hanteren we altijd een snijverliespercentage van 15%. De reden hiervoor is dat is dat deze planken in een schuin motief liggen waardoor er meer versneden wordt. Ook zijn het wat kleinere planken waardoor er meer planken versneden worden. Vandaar dat patroon vloeren altijd net iets meer snijdverlies moet aanhouden.

 

Contact

Bent u benieuwd hoe veel snijdverlies voor jouw vloer van toepassing is? Neem dan gerust contact met ons op. Onze verkopers helpen u graag op weg!

Volg onze nieuwtjes ook op Instagram!
Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 1849408631879089