Het is tijd voor tapijt als u energie wilt besparen

Tapijt is de perfecte oplossing om uw vloer te isoleren én nog eens geld te besparen. Weten hoe dat kan? Hier vertellen we er alles over!

De isolatiewaarde van tapijt

Houten vloeren kunnen koud aanvoelen aan de voeten. Naast het verliezen van warmte, bent u voor een houten vloer ook iets meer geld kwijt. Echter is tapijt de perfecte oplossing om geld te besparen op uw vloer en uw vloer goed te isoleren. Een tapijtvloer van goede kwaliteit isoleert net zo goed als vloerisolatie van glaswol.

Een tapijtvloer houdt zuurstof vast in zijn vezels. Dit zorgt er voor dat de vloer werkt als een isolerend systeem. Om een tapijtvloer zo goed mogelijk te laten isoleren, moet het gecombineerd worden met een juiste ondervloer. Die verhoogt de R-waarde van het tapijt.

De juiste ondervloer voor tapijt

Een gemiddelde tapijtvloer heeft een isolatiewaarde van 0,18 per centimeter. Een energie-efficiënte ondervloer zorgt voor een stijgende isolatiewaarde naar 2,27 per centimeter. Per tien jaar kan een gemiddeld huishouden wel zo’n €600 besparen!

In een tijd waarin u energie wilt besparen is dit een hele handige uitkomst. Tapijt heeft helemaal zijn weg terug gemaakt de afgelopen jaren. Omdat tapijt dus veel warmte vasthoud, scheelt dit een hele boel energie. Dit zorgt voor een lage energierekening en draagt bij aan het klimaat.

Tapijt reinigen

90% van alle vlekken in tapijt ontstaat door het dagelijkse gebruik. Dit zijn bijvoorbeeld vlekken van vieze schoenen of een glas wijn dat omvalt. Het uittrekken van schoenen helpt natuurlijk, maar dit zorgt er niet voor dat alle vlekken worden voorkomen.

Huisstofmijt is natuurlijk lastig uit uw tapijt te verwijderen met een stofzuiger. Dit is waar een stoomreiniger van pas komt. Dit natuurlijk wel met de juiste reinigingsmiddelen.

Naast af en toe stofzuigen is het dus ook belangrijk om eens in de zoveel tijd met de stoomreiniger het tapijt te reinigen. Het krachtige van een stoomreiniger is dat het schoonmaakt onder hoge temperaturen. Dit doodt alle bacteriën die aanwezig zijn in de vloer.

Showroom

Bent u benieuwd naar onze tapijt vloeren? Kom dan langs in showroom! Er staat alvast een kop koffie met iets lekkers voor u klaar. Tot dan!

Volg onze nieuwtjes ook op Instagram!
Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 1849408631879089