Hoe tijdloos is een houten visgraat vloer?

De visgraatvloer: één van de meest klassieke vloeren die de laatste jaren weer helemaal in de mode zijn geraakt. Maar wat zorgt er voor dat deze vloeren zo tijdloos zijn? En wat is handig om te weten bij aanschaf van een houten visgraat vloer? Hieronder hebben wij dat voor u uitgewerkt!

De uitstraling van een houten visgraat vloer

De afgelopen jaren hebben visgraat vloeren een comeback gemaakt. De stijgende populariteit van visgraat vloeren is makkelijk te verklaren. Het aanbrengen van een visgraatmotief verandert de gehele uitstraling van elke ruimte.

Een visgraatvloer kan op vele manieren worden uitgezocht. Zo zit er een verschil tussen planken met een noest of zonder noest. Ook kan er voor gekozen worden om kleurverschil te hebben in elke plank of dat dezelfde kleur volledig doorloopt.

Omdat een visgraat vloer dus in verschillende houtsoorten en uitstralingen te verkrijgen is, is het op elke interieurstijl aan te passen. De vloer is de basis van uw woning en wanneer de vloer een neutrale uitstraling heeft is het overal bij te combineren. Wanneer u veel zwarte stalen accenten gebruikt in uw woning combineert met een visgraat vloer, dan heeft u een industriële uitstraling. Wanneer u een visgraatvloer combineert met witte muren en minimalistische meubels dan heeft u een Scandinavisch interieur. Zo is elke visgraatvloer flexibel in wat het kan uitstralen. Dit geeft de houten visgraat vloer een tijdloos effect!

Houten visgraat combineren met vloerverwarming

Een houten visgraat vloer kan heel goed gecombineerd worden met een vloerverwarming. Dit gaat natuurlijk hand in hand met de kwaliteit van de vloer. Wanneer een vloer niet op de juiste manier verlijmd is of de kwaliteit van de vloer niet goed is, kan het zijn dat de vloer niet geschikt is voor vloerverwarming.

Lamelparket is de beste optie om met vloerverwarming te combineren. Omdat deze plank is opgebouwd uit verschillende lagen, is het beter geschikt voor vloerverwarming dan een massief eiken visgraat vloer. Een massief eiken vloer bestaat uit één laag hout, wat dus meer kan gaan werken. Ook kan een lamelparket vloer direct verlijmd worden op de basisvloer. Dit zorgt voor een beter rendement met de vloerverwarming.

De kosten van een houten visgraat vloer

Zonder het leggen van de visgraat vloer zijn er kwalitatief goede visgraat vloeren op de markt voor €45 per vierkante meter. Dit kan oplopen tot ongeveer €80 per vierkante meter. Daarentegen bieden wij houten visgraatvloeren aan vanaf €12,98 per vierkante meter. Wilt u dus duizenden euro’s besparen bij de aanschaf van de vloer? Maak dan gebruik van onze uitverkoop!

Contact

Meer weten over houten visgraat vloeren? Kom dan langs in onze showroom! We vertellen u er graag alles over.

Volg onze nieuwtjes ook op Instagram!
Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 1849408631879089