Verlijmbare PVC-vloer leggen

Wil je zelf je verlijmbare PVC-vloer leggen? In de meeste gevallen adviseren wij om het te laten doen door een professioneel bedrijf, omdat het een secuur klusje is. Wij kunnen het legwerk van de PVC-vloer ook voor je verzorgen. Wil je het echter zelf gaan doen? Dan ben je bij dit blog aan het goede adres! In dit artikel leggen we namelijk stap voor stap uit hoe je zelf je verlijmbare PVC-vloer kunt leggen.

Zelf verlijmbare PVC-vloer leggen

Hoe begin je als je zelf je plak PVC-vloer gaat leggen? De eerste stap is het egaliseren van de ondergrond. In deze blog over je eigen vloer egaliseren kun je lezen wat je allemaal nodig hebt en hoe je het stap voor stap kunt doen. Als je dit met succes hebt afgerond, kun je beginnen met het verlijmen van je PVC-vloer! Dit heb je ervoor nodig:

  • PVC-lijm of de super handige XtraFloor Flex Pro zelfklevende ondervloer (dan heb je geen lijm meer nodig!)
  • De verlijmbare PVC-vloer
  • Kitstrijker
  • Verzwaarde roller

Stap voor stap je eigen vloer leggen

Het verlijmen van de vloer is niet het moeilijkste onderdeel. De lijm heeft een lange inlegtijd, je hoeft je dus niet te haasten. Neem de tijd om secuur te werken. Strijk een stuk vloer in met de lijm met behulp van de kitstrijker. Pak een strook PVC en verlijm deze aan de ondergrond. De stroken zijn heel buigzaam, dus je kunt ze gerust buigen en langzaam neerleggen. Zo werk je de hele vloer af. Als alle stroken zijn verlijmd, kun je met een verzwaarde roller nog een keer over de hele vloer lopen. Zo hechten de stroken onder gewicht beter aan de lijm en de ondergrond.

Toch legservice inschakelen?

Wil je toch graag een professionele legservice inschakelen? Dat kan! Wij bieden een vakkundig team van leggers aan. Zij zijn gediplomeerd en hebben vele jaren ervaring met het leggen van PVC-vloeren, klik of lijm. Ook hebben zij al vele prachtige patronen gelegd. Zij komen graag bij je langs om jouw vloer te leggen! Maak een afspraak wanneer je onze groothandel bezoekt of neem contact op via de mail om een afspraak te plannen.

Volg onze nieuwtjes ook op Instagram!
Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 1849408631879089