Vloereninspiratie: 5 mooie vloeren voor in de woonkamer!

vloereninspiratie: 5 mooie vloeren voor in de woonkamer

Ben je van plan om een nieuwe vloer in je woonkamer te leggen? Wij geven je vloereninspiratie! In deze blog vertellen we je meer over deze 5 soorten vloeren:

  • Houtlook
  • Visgraat
  • Betonlook
  • Hongaarse punt
  • Kurkvloer

Houtlook

Een houtlook in je woonkamer is natuurlijk altijd top. Het creëert een rustige, natuurlijke uitstraling. Dit kan je realiseren met een echte houten vloer, maar ook met PVC! Dankzij nieuwe technologieën zien PVC vloeren er tegenwoordig net zo mooi uit als een houten vloer. Een houtlook vloer is een tijdloze klassieker en is altijd een veilige keuze. De houtlook vloer past namelijk in elk interieur.

Vloereninspiratie: 5 mooie vloeren voor in de woonkamer -1

Visgraatvloer

Visgraatvloeren zijn zowel als hout, PVC als laminaat te verkrijgen. De laatste tijd kiezen steeds meer mensen voor een visgraatvloer. Een vloer in visgraatverband geeft een chique sfeer in iedere ruimte. Het zorgt voor veel sfeer en karakter in eigenlijk ieder interieur! Vaak zijn mensen bang dat een visgraatvloer te druk wordt. Dit hoeft absoluut niet het geval te zijn, als je gaat voor een rustige visgraatvloer. Een vloer zonder al te veel noesten en kwasten. Wil je wel een rustiekere look? Ga dan juist wel voor een visgraatvloer met noesten en kwasten!

Betonlook vloer

Ga jij voor een industriële look in je woonkamer? Neem een betonlook vloer! Een betonlook PVC vloer zorgt voor een rustige sfeer in je woonkamer. Tegelijkertijd zorgt het voor een stoer karakter. In tegenstelling tot een echte betonvloer, is een PVC betonlook vloer wat warmer en gaat niet scheuren! Met de grote tegels zorg je voor een strakke vloer, wat één geheel lijkt.

Hongaarse punt

Een Hongaarse punt lijkt veel op het visgraat motief, maar is toch nét wat anders. De planken worden in een andere hoek gelegd, waardoor er in het midden een lijn ontstaat: de sergeantsstreep. De vloer oogt daarom rustiger dan een visgraatvloer. De Hongaarse punt is ook zowel in echt hout als PVC en laminaat te verkrijgen. Genoeg keuze dus!

vloereninspiratie: 5 mooie vloeren voor in de woonkamer - 2

Kurkvloer

Last but not least: de kurkvloer! Kurkvloeren worden steeds populairder. Een kurkvloer is super duurzaam. Als je je ecologische voetafdruk wil verkleinen, zit je met een kurkvloer goed. Een ander voordeel van een kurkvloer is de geluiddemping. Je hebt amper loopgeluid op een kurkvloer. Ook de isolatiewaarde van een kurkvloer ligt hoog. Ideaal dus! Kurkvloeren zijn er in zeer veel soorten, maten en kleuren te verkrijgen.

Benieuwd naar alle opties en wil je graag een beter beeld van de vloeren? Bezoek onze showroom en kies je nieuwe vloer uit voor jouw woonkamer!

Volg onze nieuwtjes ook op Instagram!
Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 1849408631879089