Lees hier alles wat u moet weten over PVC vloeren!

Op dit moment zijn PVC vloeren razend populair. Zit u er ook aan te denken om een PVC vloer aan te schaffen? Dan is het handig om meer te weten te komen over deze vloeren! Daarom vertellen wij in deze blog alles wat u moet weten over PVC vloeren.

PVC vloeren combineren met vloerverwarming

PVC vloeren zijn een perfect alternatief wanneer u een keer iets anders wilt dan een laminaat- of parketvloer. Maar is een PVC vloer ook geschikt voor vloerverwarming? Het antwoord op deze vraag is: ja, absoluut!
Er bestaan twee soorten PVC: plak PVC en klik PVC. Klik PVC wordt ook wel een zwevende vloer genoemd. Deze wordt altijd gelegd in combinatie met een ondervloer. Plak PVC wordt altijd direct op de ondergrond verlijmd.
Met een passende ondervloer kan een klik PVC vloer erg goed gecombineerd worden met vloerverwarming. Een verlijmbare PVC vloer heeft geen ondervloer nodig, waardoor de warmte maar een korte afstand hoeft af te leggen. Hierdoor haalt u het optimale rendement uit uw vloerverwarming!

PVC vloeren leggen

Een klik PVC vloer leggen is een makkie: iedereen kan het zelf! U begint met het leggen van de ondervloer. Deze rolt u uit in een horizontale richting wanneer u de vloer verticaal gaat leggen. De ondervloer hoort altijd kruiselings onder de vloer te liggen. Dit voorkomt namelijk het verschuiven van de ondervloer.
Vervolgens begint u met het leggen van de eerste baan PVC. Hier kan u later weer andere planken op door leggen. U legt de planken in verstek. Dat betekent dat de planken naast elkaar verspringen. Een begin in het verstek maakt u door de tweede rij te beginnen met een halve plank. Hierdoor verspringt de vloer in elke baan.
Het zelf leggen van een verlijmbare PVC vloer wordt een iets lastiger verhaal. Omdat een plak PVC vloer direct op de basisvloer wordt verlijmd, moet de ondergrond volledig vlak zijn. Hierdoor moet elke basisvloer worden geëgaliseerd. Het egaliseren van een basisvloer is moeilijk om zelf te doen, tenzij u een hele handige Harrie bent!

Het onderhoud van een pvc-vloer

Tenslotte vertellen we u graag over het onderhoud van een pvc-vloer. Het mooie aan deze vloeren is dat het weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Eens in de zoveel tijd moet de vloer gestofzuigd en gedweild worden. Het dweilen van de vloer kan met pvc-reiniger worden gedaan. Dit brengt ook nog een extra beschermlaag aan op de vloer!

Contact

Heeft u nog vragen over onze PVC vloeren? Neem dan contact met ons op! We staan u graag te woord.

Volg onze nieuwtjes ook op Instagram!
Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 1849408631879089