Hoe plaats ik zelf hoge plinten?

Zo, de vloer ligt! Wat een plaatje, die vloer van Bebo. Maar, nu moeten er nog plinten in. Dat maakt het plaatje helemaal compleet. In deze blog vertellen we u over hoge plinten.

Welke hoge plinten?

Bij Bebo kunt u kiezen uit verschillende hoogtes en diktes. De 12mm dikke plinten zijn in een hoogte van 7, 9 en 12cm te krijgen. De 18mm dikke plinten zijn in een hoogte van 6, 8 en 12cm te krijgen. Alle plinten zijn voorzien van een kabelgootje en ze zijn zelfs 2 keer wit gegrond. Zo hoeft u ze alleen nog maar af te lakken in de gewenste kleur!

Benodigdheden

  • Hoge Bebo plint
  • High Tack kit
  • Potlood
  • Meetlint, rolmaat of duimstok
  • Verstekzaag
  • Eventueel acrylaat kit voor het afwerken

Plinten op maat zagen

Begin met het meten van de lengte waar de plint komt. Als de plint komt op een recht stuk, hoeft er natuurlijk weinig gezaagd te worden. Als u bij een hoek bent gekomen, moet er natuurlijk een stukje af. Bij het plaatsen van de plint in de hoek moet de plint in verstek worden gezaagd. Zet met het potlood een streep op de plint waar hij gezaagd moet worden. Zaag de plint in een hoek van 45 graden.

Kit aanbrengen

De High Tack kit van Bebo is geschikt voor het aanbrengen van de plinten. Deze kit zorgt voor de ideale hechting. De kit brengt u in een golvende beweging aan op de achterkant van de plint. Let er op dat er niet té veel kit op de plint komt, om te voorkomen dat er kit aan de boven- en onderkant uitkomt.

Plint bevestigen

Na het aanbrengen van de kit op de plint kan de plint geplaatst worden. Het is belangrijk om de plint goed aan te drukken. Zo krijgt u het strakste resultaat.

Acrylaat kit om af te kitten

Niet elke muur is 100% recht en er kunnen dus kleine kiertjes zijn ontstaan. Met de acrylaat kit kunnen deze kiertjes worden opgevuld. Zo valt het bijna niet meer op. Deze kit kan gewoon samen met de plint worden afgelakt in de gewenste kleur.
Dat was het al! De hoge plinten zitten, appeltje eitje toch? Wanneer komt u hoge plinten uitzoeken in onze showroom? Profiteer van de fabrieksleegverkoop! De koffie staat voor u klaar!

Volg onze nieuwtjes ook op Instagram!
Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 1849408631879089