Tips & tricks voor het gebruik van plinten

Plinten zijn de basis van elk interieur. De functie van een plint is om de vloer mooi af te werken en om de muur te beschermen tegen beschadigingen. Het is dus belangrijk dat u kennis heeft van plinten voordat u het aanschaft. Vandaar dat wij u in deze blog alles uitleggen wat u moet weten over plinten!

Wat zijn plinten?

Voordat we dieper ingaan op het onderwerp plinten is het handig om te weten wat plinten nou precies inhouden. Plinten zijn latten die worden gebruikt om een vloer af te werken. Omdat de meeste vloeren kunnen uitzetten en inkrimpen, moet er een halve centimeter tot een centimeter afstand worden gehouden tot aan de wand. Hierdoor ontstaat er een kier tussen de vloer en de wand. Deze kier lost een plint op.

We bieden twee soorten plinten aan in onze showroom. De eerste soort is plakplinten. Dit zijn platte plinten die op de vloer geplakt kunnen worden.

Daarnaast zijn plakplinten te bevestigen met een plakstrip die aan de achterkant bevestigd is. Deze kunt u er gemakkelijk vanaf halen en de plint op de vloer plaatsen.

De tweede soort plint is een hoge MDF plint. Dit is een plint die aan de muur bevestigd wordt met High-Tack kit. Deze plinten zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Kom langs in onze winkel om alle mogelijkheden te bekijken!

Zijn plinten noodzakelijk?

Een vloer moet altijd goed worden afgewerkt. Meestal moet dit aan de hand van een plint, maar niet altijd. Een plak PVC vloer zet niet uit en krimpt niet in. PVC is geen natuurlijke stof, waardoor het ook niet kan uitzetten. Hierdoor komt de vloer niet bol te staan wanneer het wordt afgewerkt met kit.

Bij andere vloeren zal dit wel het geval zijn. Een vloer moet altijd ruimte hebben om te kunnen om te werken. Wanneer het geen of onvoldoende ruimte krijgt om te werken, gaat de vloer bol staan.

Hoe weet ik hoe veel plinten ik nodig heb?

Maar hoe weet u nou hoe veel plinten u nodig heeft? Dat gaan wij u nu uitleggen. U weet hoe veel plinten u nodig heeft aan de hand van de strekkende meters van de woning. Dit doet u door alle lengtes van alle muren bij elkaar op te tellen.

Showroom

Kom naar onze showroom om ons aanbod in plinten te bekijken! We helpen u graag op weg. Tot dan!

Volg onze nieuwtjes ook op Instagram!
Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 1849408631879089