Eiken parketvloer schoonmaken

Eiken parketvloer schoonmaken

Eiken parketvloer schoonmaken

Een eiken parketvloer schoonmaken, hoe doe je dat? Dat een houten vloer niet goed tegen vocht kan hoeven we je niet meer te vertellen, maar zo’n vloer moet toch ooit schoongemaakt worden. Hieronder leggen we uit hoe je dat het beste kunt aanpakken.

Hoe kan ik mijn eiken parketvloer schoonmaken?

Vroeg of laat zal je de vloer eens willen dweilen, daar ontkom je niet aan. Hoe kun je dat dan het beste doen bij een parketvloer? Hout is niet dol op water, dweil dus niet té nat. Om de vloer schoon te maken, hoef je de doek slechts licht vochtig te maken. Ook is het belangrijk dat het niet te warm of te koud is in huis. Zorg voor een goede ventilatie, zodat de vloer zo snel mogelijk droogt en niet te lang vochtig blijft. Gebruik lauwwarm water en voeg een klein beetje schoonmaakmiddel toe aan het water. Je kunt de vloer nadrogen met een katoenen of hydrofiele doek, zodat het vloeroppervlak sneller droogt.

Schoonmaakmiddel voor eiken parket

Gebruik altijd alleen natuurschoonmaakmiddelen voor je eiken parketvloer! Natuurzeep tast het hout niet aan. Allesreiniger kan de kleur aantasten van het hout. Deze middelen zijn te agressief voor hout. Het beste is natuurlijke vloerzeep speciaal voor houten vloeren. Bij ons kun je ook voedende vloerzeep verkrijgen. Dit is direct met de nieuwe vloer mee te leveren. Voedende vloerzeep reinigt het hout op een milde manier en geeft direct een diepe voeding aan het parket.

Kies voor een sterke olie

Als je niet zo vaak wil dweilen, dan moet je zorgen voor een goede bescherming van je eiken parketvloer. Dit doe je door te kiezen voor een sterke olie. De olie, die vaak wordt aangebracht vlak na het legwerk klaar is, hardt uit en zorgt voor een beschermlaag op de vloer. De olie kan een kleur bevatten, maar dat hoeft niet. Je kunt ook kiezen voor blanke olie. Door dit laagje kun je met een gerust hart dweilen. Natuurlijk blijft het onverstandig om de vloer kletsnat te maken, dat is logisch, maar de vloer kan een stuk meer hebben dan wanneer het hout onbehandeld is.

Wil je nog meer tips over je houten vloer? Lees ook eens onder andere blogs!

Volg onze nieuwtjes ook op Instagram!
Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 1849408631879089