Kan je PVC over tegels plaatsen?

Kan je PVC over tegels plaatsen?

Kan je PVC over tegels plaatsen?

Dat een PVC-vloer heel veelzijdig is, hoeven we je niet meer te vertellen. Maar toch krijgen we vaak de vraag of het mogelijk is om PVC over tegels te plaatsen. Dat kan zeker! In deze blog vertellen we hoe je dat aan kunt pakken. Heb je momenteel een tegelvloer en wil je graag een PVC-vloer erover plaatsen? Lees dan snel verder!

PVC over tegels plaatsen

Wanneer je een woning koopt uit een ouder bouwjaar, ontkom je er bijna niet aan: tegels. Plavuizen en tegelvloeren waren vroeger nu eenmaal praktisch en populair. En nog steeds kan een mooie tegel echt iets toevoegen aan het interieur, maar de tegels van vroeger zijn meestal niet zo modern. Denk aan kleine, donkergekleurde tegels. Hierdoor wordt de woning vaak donkerder en oogt het al gauw krapjes. Niet zo gek dus, dat nieuwe bewoners vaak kiezen voor een upgrade van de vloer. Een PVC-vloer is dan erg makkelijk om erover te plaatsen en hierdoor krijgt de ruimte direct een hele andere uitstraling. In de groothandel horen we dan ook vaak de vraag: kan ik PVC over tegels plaatsen? Dat kan dus heel goed. Bedenk of je plak-PVC of klik-PVC wil, want de voorbereiding voor het plaatsen verschilt bij deze twee vloeren!

Plak-PVC over tegels, kan dat?

Het is mogelijk om verlijmbare PVC over tegels te plaatsen, maar in bijna alle gevallen is het raadzaam om de vloer te egaliseren. De stroken dry-back PVC zijn namelijk erg dun, waardoor je kleine oneffenheden in de originele vloer al gauw terugziet. Hoe glad en strak de tegelvloer ook lijkt, er zit altijd wel een kleine oneffenheid in. Eén tegel die misschien iets uitsteekt, of misschien zit er wel een gebroken tegel tussen. Het egaliseren van de basisvloer zorgt er ook voor dat de verlijmbare PVC-vloer beter hecht.

Zelfklevende PVC-vloer plaatsen over plavuizen

In onze groothandel hebben wij een innovatief product te koop: een zelfklevende ondervloer. Deze is geschikt voor het plaatsen van plak-PVC, zonder dat je de basisvloer hoeft te egaliseren. Helaas is deze ondervloer niet te gebruiken op een tegelvloer. Plavuizen zullen dan eerst geëgaliseerd moeten worden, en dan kan je het beste ook de PVC-vloer verlijmen zonder gebruik te maken van de zelfklevende ondervloer. Heb je geen tegels of plavuizen, maar een cement dekvloer of een hele egale houten vloer? Dan kun je wel gebruik maken van de zelfklevende ondervloer. Ideaal!

Klik-PVC over plavuizen plaatsen

Het is minder werk om een PVC-vloer met kliksysteem te plaatsen over een bestaande tegelvloer. Klik-PVC wordt geheel lijmvrij gelegd. Wel heb je een goede ondervloer nodig. In de groothandel kunnen we je adviseren over de ondervloer. Onze verkoopmedewerkers weten als geen ander welke ondervloer het beste bij jouw situatie past. Heb je bijvoorbeeld vloerverwarming? Dan heb je daar een geschikte ondervloer voor nodig. Klik-PVC is eigenlijk de perfecte keuze om over een tegelvloer te leggen. Vanwege het kliksysteem is de vloer dikker en stugger, niet flexibel zoals plak-PVC. Hierdoor zal je de voegen van de tegels niet terug zien in het vloeroppervlak van de PVC-vloer. Bovendien zit er dus ook nog een ondervloer tussen. Als je een tegelvloer wil vervangen, dan is dit de makkelijkste keuze. De tegels hoeven namelijk niet verwijderd te worden.

Kom naar de showroom!

In de showroom van onze groothandel in Vriezenveen zijn alle soorten PVC-vloeren te bekijken. Onze verkoopmedewerkers helpen je graag! Zij kunnen je ook vrijblijvend voorzien van advies over jouw bestaande tegelvloer. We staan voor je klaar met een heerlijk kopje koffie of thee en een vers belegd broodje! Zin in een warm soepje? Ook dat kan! We zien je graag in de groothandel. Tot gauw!

Volg onze nieuwtjes ook op Instagram!
Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 1849408631879089