Kleuradvies voor de slaapkamer

Kleuradvies voor de slaapkamer

Kleuradvies voor de slaapkamer

Ga je binnenkort de slaapkamer aanpakken? Een nieuw kleurtje op de muren, nieuwe meubels, misschien wel een nieuwe vloer… Maar hoe richt je de slaapkamer zo in dat je het lekkerste slaapt en goed tot rust komt? In deze blog geven we kleuradvies voor de slaapkamer!

Beste kleuren voor de slaapkamer

Je hebt het vast al eens gelezen: als je omgeven wordt door een bepaalde kleur, heeft dat invloed op je humeur. Blauw en groen is rustgevend en kalmeren, geel is vrolijk. Grijs, paars en bruin zouden dan weer voor een minder goede nachtrust zorgen. Liever vermijden dus!

Blauwe of groene slaapkamermuur

Groen én blauw combineert niet altijd, maar een groene of een blauwe muur kan heel goed in de slaapkamer. Deze twee kleuren zijn rustgevend en kalmerend. Je kunt voor lichte tinten kiezen of donkere. Ga je voor lichte kleuren, kies dan pasteltinten. Te felle kleuren zijn niet erg rustgevend maar juist activerend. Eigenlijk geldt: hoe donkerder, hoe rustiger. Donkere kleuren zorgen op een natuurlijke manier ervoor dat jouw lichaam denkt dat het nacht is. Zo kun je ook in de zomer nét iets langer lekker slapen in de ochtend, terwijl het buiten al stralend licht is.

Donkergele muren in de slaapkamer

Geel is misschien niet de eerste kleur waar je aan denkt in de slaapkamer, toch is dit een hele fijne kleur om bij te slapen. Denk aan een donkere soort geel, zoals okergeel of nog donkerder. Dit is een creatieve en toch rustgevende kleur. Daarnaast is het een frisse kleur die een vrolijke toon heeft. Drukke patronen en de kleuren grijs, paars en bruin kun je dus beter vermijden.

Welke vloer in de slaapkamer?

Naast kleuradvies voor de slaapkamer ook vloeradvies gebruiken? Daar zijn wij de aangewezen persoon voor! Op de slaapkamer is het heel fijn om tapijt of vloerbedekking te hebben, maar een PVC-vloer kan ook prima op de bovenverdieping worden geplaatst.

Volg onze nieuwtjes ook op Instagram!
Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 1849408631879089