Krassen in de PVC-vloer

Krassen in de PVC-vloer

Loop jij elke dag met trots over je nieuwe PVC-vloer, maar ontdek je op een dag ineens krassen in je PVC-vloer? Dat is natuurlijk niet zo mooi. Gelukkig betekent een paar krasjes niet het einde van je prachtige vloer. Wij hebben namelijk een heel handig product waarmee je die kleine beschadigingen zo kunt wegpoetsen. In deze blog gaan we daar verder op in!

Strip & Clean tegen krassen in de PVC-vloer

Op het moment dat je de krassen ziet in de vloer, baal je natuurlijk als een stekker. Vooral als je niet weet hoe gemakkelijk het eigenlijk is om dit probleem op te lossen. Bij ons in de groothandel verkopen we namelijk een heel handig product hiervoor: de Strip & Clean. Dit product vult kleine krasjes op en laat de vloer weer stralen. Je kunt het product ook preventief gebruiken. Dan dweil je de vloer twee keer per jaar met Strip & Clean. De vloer krijgt dan een extra beschermlaagje en zal minder snel slijten.

Gebruiksaanwijzing Strip & Clean

Wil je Strip & Clean gebruiken voor jouw PVC-vloer? Vul twee emmers met lauw water, in één van de emmers voeg je het product toe zoals aangegeven op de verpakking. De andere emmer bevat alleen water. De (schone) vloer dweil je eerst met Strip & Clean en dit laat je vervolgens 10 minuten intrekken. Dweil de vloer daarna na met de emmer zonder het product. Als de krasjes na deze behandeling niet verdwijnen, kun je het product minder verdund gebruiken.

Grote beschadiging in de PVC-vloer?

De Strip & Clean is een steengoed product, maar geen wondermiddel. Als je echt een grote beschadiging hebt aan de vloer, dan zit er niks anders op dan een paneel of strook te vervangen. Afhankelijk van de soort vloer die je hebt, is dit relatief makkelijk of juist wel even een klusje. Bij een verlijmbare vloer kun je een strook eruit laten snijden (kies een vakkundig bedrijf die dit voor je doet) en een nieuwe strook laten verlijmen. Heb je gekozen voor een PVC-vloer met kliksysteem? Dan wordt het al wel iets lastiger. Door het kliksysteem wordt de vloer op een bepaalde manier gelegd, in één richting. De panelen zitten onderling aan elkaar verbonden, je kunt niet zomaar één plank eruit trekken. Er moet waarschijnlijk een vrij groot deel van de vloer worden verwijderd. Hopen dat de beschadiging aan een rand zit en niet midden in de ruimte. De hoeveelheid werk dat dit oplevert telt natuurlijk mee in de keuze of je het gaat repareren of dat je het laat zitten.

Vragen over het repareren van je PVC-vloer? Of weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Volg onze nieuwtjes ook op Instagram!
Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 1849408631879089