Schade aan PVC-vloer, wat te doen?

Schade aan PVC-vloer, wat te doen?

Schade aan PVC-vloer, wat te doen?

Schade aan je PVC-vloer is natuurlijk erg vervelend en verschrikkelijk balen, maar gelukkig is er wel iets aan te doen. Bij kleine krasjes en putjes is er zelfs een redelijk eenvoudige oplossing. In deze blog bespreken we hoe je jouw PVC-vloer kunt repareren bij beschadigingen.

PVC-vloer beschadigd

Is je PVC-vloer beschadigd? Kleine krasjes zijn vrij eenvoudig te repareren. Wanneer het gehele vloeroppervlak kleine krasjes en putjes heeft, lijkt de vloer al gauw vaal, lelijk en oud. Dat wil je natuurlijk niet! In de winkel verkopen we een speciale PVC-reiniger en een ‘Strip & Clean’ product. De Strip & Clean zorgt ervoor dat het vloeroppervlak een extra beschermlaagje krijgt. Wanneer je haarfijne krasjes ziet, is deze beschermlaag versleten. Het product herstelt de laag. De krasjes zijn daarna ook niet meer te zien. De vloer lijkt als nieuw! De Strip en Clean wordt eerst aangebracht op de vloer. Geef het 10 minuten om in te trekken. Dweil vervolgens de vloer met alleen water en laat de vloer goed drogen.

Schade aan PVC-vloer herstellen

Heb je ernstige schade aan de vloer? Dan is het altijd nog mogelijk om een deel van de vloer te vervangen. Klinkt als veel gedoe, maar er is goed nieuws: dit kan een bedrijf voor je doen. Wij kunnen dit ook voor je verzorgen. Bij klik-PVC is het iets meer werk om één bepaalde strook te vervangen, maar bij verlijmde vloeren is het juist weer makkelijker om een strook te vervangen. Deze kan er namelijk gewoon uit gesneden worden. De nieuwe strook wordt er dan weer vakkundig tussen verlijmd. Uiteraard is dit een secuur klusje, het beste kun je dit overlaten aan het bedrijf waar je de vloer vandaan hebt. Hebben wij de vloer geleverd en gelegd? Dan komen we graag bij je terug om eventuele beschadigingen te repareren aan de vloer. Neem hiervoor contact met ons op!

Beschadigingen PVC-vloer voorkomen

Het is mooi dat de beschadigingen te repareren zijn, maar beter is voorkomen! Dit kun je op verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van viltdoppen onder stoelpoten, tafelpoten en de poten van andere zware meubels die vaak worden verschoven. Vergeet hierbij ook de kleine bijzettafeltjes niet. Plaats schoonloopmatten bij de ingangen en uitgangen van de woning. Schoenen en hondenpootjes lopen heel gemakkelijk vuil mee naar binnen. Wanneer er een vuil laagje ontstaat, kan deze na verloop van tijd ook kleine krasjes veroorzaken. Het is belangrijk om regelmatig te stofzuigen, zodat het zand het vuil geen kans krijgt om krasjes te veroorzaken. Let er wel op dat de stofzuigermond niet is beschadigd. Gebruik altijd een borstelmond. Dit is het veiligste voor de vloer. Hiermee blijft je vloer het langste mooi en hoef je, als het goed is, nooit (delen van) je PVC-vloer te vervangen. De Strip & Clean kan overigens ook preventief gebruikt worden. Je vloer is hiermee goed beschermd!

Voor meer tips of informatie, kijk ook bij onze andere blogartikelen.

Volg onze nieuwtjes ook op Instagram!
Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 1849408631879089