Tips & tricks voor het verwijderen van een PVC-vloer

Tips & tricks voor het verwijderen van een PVC-vloer

Bent u toe aan een nieuwe vloer, en moet de bestaande PVC vloer er uit? Dan heeft u geluk! In deze blog vertellen wij op welke manier u het beste uw PVC-vloer kan verwijderen, en wat daar allemaal voor nodig is.

Verwijderen van een Klik-PVC vloer

Het verwijderen van een Klik-PVC vloer gaat als volgt: het enige wat u nodig heeft is een Stanley mes of een koevoet. Hiermee brengt u de plank iets omhoog, waardoor u daarna voorzichtig de plank kan verwijderen. Vervolgens haalt u plankje voor plankje alle klikverbindingen uit elkaar, en stapelt u alle planken op één stapel in de hoek van de ruimte. Daarna hoeft u alleen nog de overgebleven ondervloer op te rollen!

Gaat u verhuizen en mocht de vloer nog in goede staat zijn, dan kunt u gewoon de vloer meenemen naar uw volgende woning! Dit is ook één van de redenen waarom PVC zo lang mee gaat.

Verwijderen van een Plak-PVC vloer

U denkt vast: een verlijmbare pvc vloer is een stuk lastiger om te verwijderen, maar dat is gelukkig niet waar! Met een Föhn kunt u de lijm verwarmen, en vervolgens kunt u zonder enige moeite de vloer verwijderen van de basisvloer. Tenslotte verwijdert u eventuele lijmresten met een spatel en klaar is kees! Het enige wat u dus nodig heeft is: een Föhn of heteluchtpistool, PVC lijm en een Spatel.

 

PVC onderhoud set

Om uw vloer zo goed mogelijk te beschermen kunt u dat doen aan de hand van de pvc onderhoud set. Deze set kunt u gebruiken om een bescherm laag op het pvc aan te brengen. Zo gaat de vloer zo lang mogelijk mee. Vervolgens zit er ook nog een schoonmaakmiddel in de set, wat vilt voor onder tafels kasten etc. en wat schroeven met vilt er onder. Dit zorgt er voor dat uw PVC vloer wel zo’n 25 jaar mee gaat!

Een beschadigde plank is dus geen ramp. In deze blog bent u er achter gekomen hoe u een PVC-vloer verwijdert, en wat voor opties er allemaal nog meer zijn. Bent u na het verwijderen van de vloer toe aan een nieuwe vloer? Kom dan langs in onze showroom! We helpen u graag.

 

Volg onze nieuwtjes ook op Instagram!
𝐏𝐎𝐒𝐈𝐓𝐈𝐄𝐕𝐄 𝐑𝐄𝐕𝐈𝐄𝐖😍

We worden bij Bebo heel erg blij van positieve reviews. 
Zo ook van de review van deze gezellige klanten, bedankt! 👇 

~⭐⭐⭐⭐⭐~
𝐏𝐎𝐒𝐈𝐓𝐈𝐄𝐕𝐄 𝐑𝐄𝐕𝐈𝐄𝐖😍 We worden bij Bebo heel erg blij van positieve reviews. Zo ook van de review van deze gezellige klanten, bedankt! 👇 ~⭐⭐⭐⭐⭐~ "Niet overdreven één van de fijnste winkelervaringen tot nu toe. De verkoper heeft ons super geholpen en meegedacht. Wij proosten met de rode wijn die ons geschonken is door Bebo, op de pvc vloer van Bebo!" Wil jij ook je droomvloer scoren net als deze klanten? Bezoek dan vandaag onze showroom! 💪 📍 Showroom Bebo Vloeren: Handelsweg 6, 7671 DB te Vriezenveen. 📞 0546-566-127 🌐 www.bebovloeren.nl 𝐃𝐞𝐳𝐞 𝐰𝐞𝐞𝐤 𝐟𝐚𝐛𝐫𝐢𝐞𝐤𝐬𝐥𝐞𝐞𝐠𝐯𝐞𝐫𝐤𝐨𝐨𝐩 𝐛𝐢𝐣 𝐁𝐞𝐛𝐨. 𝐎𝐧𝐭𝐝𝐞𝐤 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐟𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐯𝐥𝐨𝐞𝐫 𝐛𝐢𝐣 𝐨𝐧𝐳𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐮𝐥𝐢𝐞𝐫𝐞 𝐠𝐫𝐨𝐨𝐭𝐡𝐚𝐧𝐝𝐞𝐥 - 𝐏𝐕𝐂, 𝐡𝐨𝐮𝐭, 𝐥𝐚𝐦𝐢𝐧𝐚𝐚𝐭, 𝐭𝐞𝐠𝐞𝐥𝐬, 𝐭𝐫𝐚𝐩𝐫𝐞𝐧𝐨𝐯𝐚𝐭𝐢𝐞, 𝐯𝐢𝐬𝐠𝐫𝐚𝐚𝐭 𝐞𝐧 𝐦𝐞𝐞𝐫! #interieur #interieurinspiratie #vloer #interior #interieurstyling #pvc #laminaat #interiordesign #wonen #visgraatvloer #wooninspiratie #pvcvloer #inspiratie #binnenkijken #parket #laminaatvloer #pvcvloeren #houtenvloer #design #vloerenspecialist #huis #raamdecoratie #interieuradvies #gordijnen #tapijt #floor #vloerinspiratie #visgraat #verbouwen