Tips & tricks voor het verwijderen van een PVC-vloer

Tips & tricks voor het verwijderen van een PVC-vloer

Bent u toe aan een nieuwe vloer, en moet de bestaande PVC vloer er uit? Dan heeft u geluk! In deze blog vertellen wij op welke manier u het beste uw PVC-vloer kan verwijderen, en wat daar allemaal voor nodig is.

Verwijderen van een Klik-PVC vloer

Het verwijderen van een Klik-PVC vloer gaat als volgt: het enige wat u nodig heeft is een Stanley mes of een koevoet. Hiermee brengt u de plank iets omhoog, waardoor u daarna voorzichtig de plank kan verwijderen. Vervolgens haalt u plankje voor plankje alle klikverbindingen uit elkaar, en stapelt u alle planken op één stapel in de hoek van de ruimte. Daarna hoeft u alleen nog de overgebleven ondervloer op te rollen!

Gaat u verhuizen en mocht de vloer nog in goede staat zijn, dan kunt u gewoon de vloer meenemen naar uw volgende woning! Dit is ook één van de redenen waarom PVC zo lang mee gaat.

Verwijderen van een Plak-PVC vloer

U denkt vast: een verlijmbare pvc vloer is een stuk lastiger om te verwijderen, maar dat is gelukkig niet waar! Met een Föhn kunt u de lijm verwarmen, en vervolgens kunt u zonder enige moeite de vloer verwijderen van de basisvloer. Tenslotte verwijdert u eventuele lijmresten met een spatel en klaar is kees! Het enige wat u dus nodig heeft is: een Föhn of heteluchtpistool, PVC lijm en een Spatel.

 

PVC onderhoud set

Om uw vloer zo goed mogelijk te beschermen kunt u dat doen aan de hand van de pvc onderhoud set. Deze set kunt u gebruiken om een bescherm laag op het pvc aan te brengen. Zo gaat de vloer zo lang mogelijk mee. Vervolgens zit er ook nog een schoonmaakmiddel in de set, wat vilt voor onder tafels kasten etc. en wat schroeven met vilt er onder. Dit zorgt er voor dat uw PVC vloer wel zo’n 25 jaar mee gaat!

Een beschadigde plank is dus geen ramp. In deze blog bent u er achter gekomen hoe u een PVC-vloer verwijdert, en wat voor opties er allemaal nog meer zijn. Bent u na het verwijderen van de vloer toe aan een nieuwe vloer? Kom dan langs in onze showroom! We helpen u graag.

 

Volg onze nieuwtjes ook op Instagram!
Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 1849408631879089